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OESC - Q&A Bulletin 

Bulletin 
Outdoor receptacles and circuits. 

  

Question 

If there is more than one outdoor receptacle installed outdoors of a residential 

occupancy, must all the outdoor receptacles be supplied by the separate outdoor 

receptacle circuit that is required by Ontario Electrical Safety Code (OESC) Rule 26-

656? 

  

Answer 

Yes. The OESC requires that at least one duplex receptacle be installed outdoors in a 

location readily accessible from ground or finished grade and that the outdoor 

receptacle or receptacles shall be supplied from at least one branch circuit dedicated for 

those outdoor receptacles. (Rules 26-656, 26-724 a)) 

All receptacles that are located outdoors and within 2.5 m of grade or ground level shall 

be GFCI protected. (Rule 26-704) 

Rules 26-656, 26-704, 26-724 

Reference Ontario Electrical Safety Code 28th Edition/2021 
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